Waarom is je gezondheid zo belangrijk?

elfs al binnen een paar weken

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Gezondheid betekent veel meer dan afwezigheid van ziekte, klachten of pijn. Iedere dag van kleine dingen kunnen genieten, een positieve stemming hebben, de dingen doen die je wilt doen, vertrouwen hebben in de toekomst, de sociale contacten om je heen onderhouden, grip op je leven hebben, voldoening uit je werk halen, en misschien wel de aller belangrijkste, geen stress ervaren.

Gezonde leefstijl..

Bewegen, ontspannen, eten, slapen, plezier in je werk maar ook waar je woont. Het telt allemaal mee als het om je gezondheid gaat. Zowel voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid.

  • Slapen; overdag even ontspannen, of een KORTE powernap kan heel goed zijn voor je. Zie het als even opladen.
  • Ademenen; bewust ademen kan je ook helpen. Neem iedere dag 5 minuten de tijd om je bewust te zijn van je ademhaling en probeer deze te doen via je buik.
  • Bewegen; pak wat vaker de fiets of maak een ommetje tijdens je lunchpauze.
  • Ontspannen; dat kan zijn even iets doen voor jezelf wat jou al jaren een fijn gevoel geeft. Of juist iets nieuws, is er iets wat je altijd al wilt doen? Ga er voor! En niet heel onbelangrijk, zorg dat de kleding die je draagt lekker zit.
  • Omgeving; zorg dat je blij bent met de omgeving waar je woont. Dat kan je interieur zijn, maar bijvoorbeeld ook het verhuizen naar een plek waar het meer groen is, of een rustigere omgeving. Stel het niet uit, hak nu die knoop door.

Kleine veranderingen op dagelijkse basis kunnen al in je voordeel werken. Ze dragen bij aan een betere weerstand! Zelfs al binnen een paar weken. Het is belangrijk om iets te vinden wat goed bij je past. Iedere dag een half uurtje flink doorlopen, tanden poetsen in een squat, of je meer focussen op gezond eten door bijvoorbeeld veel meer groenten te eten en koolhydraten even te laten voor wat het is.

Met een goede weerstand word je minder snel ziek van bacterien en virussen, zoals Covid 19. En als je toch ziek word, heb je vaak minder erge klachten, of minder lang. Bovendien verklein je met een gezonde leefstijl de kans op hart- en vaatziekten en kanker. Maar mentaal ben je ook beter in balans, je hebt een betere levensverwachting, meer energie, opgewekter gevoel en een beter stoelgang.

Gezonder leven is helemaal niet zo moeilijk. Het is de kunst om te achterhalen wat goed bij jou past. Want als het goed bij je past hou je het langer vol en is het niet moeilijk om ermee te starten.

Je hebt zelf de touwtjes in handen..

Je leefstijl verbeteren zal alleen lukken als je het zelf graag wilt. Doe het niet voor iemand anders want dan is de kans groot dat je gefrustreerd raakt. Met kleine veranderingen is het ook leuk, goed vol te houden en niet al te rigoureus. Ga voor iets dat je op de lange baan volhoudt.

Mocht je het willen zoeken in lekkere slanke eettips..

Klik dan op deze button voor de lekkerste recepten!

Afvallen door gezond te eten

Één reactie op “Waarom is je gezondheid zo belangrijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *