Rennend door Parijs..

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Het geweldig fantastische avontuur begint voor mij al op donderdag. Na een viertal patiënten geholpen te hebben zet manlief mij op de trein. Ik pak een cappuccino en een theetje. Mijn reis naar het Amsterdamse is zojuist begonnen! In de prachtige hoofdstad doe ik mijn koffer in een locker en ik heb mijn handen helemaal vrij om deze stad te gaan bewandelen. Ik loop eigenlijk alleen maar. Naar oud zuid, Vondelpark , heb een afspraak op de Vijzelgracht en via de negen straatjes terug. Bij vertrek naar Parijs heb ik al lekker 22500 stappen in de benen. Goed sportief begin!

Rond 17u tref ik Mariek nadat ik de welbekende ‘Joehoe’ hoor. We kijken even waar we voor vertrek moeten zijn en hebben beide nog zin in een biertje in de IJ passage. Om 18u zitten we in de tgv en dat verloopt allemaal lekker soepel. Marieke heeft een super lekkere pokebowl geregeld met bubbels. Puur genieten in de trein. Na een tijdje ga ik koffie halen, wel zo lekker bij de brownies caramel die ik nog bij de Bijenkorf heb gescoord voor onderweg. ‘Ik ben al bijna lopend in Parijs’ app ik Marieke want ik moet wel 5 coupes door voordat ik bij de koffiebar ben. Eenmaal daar zie ik eigenlijk best wel veel politie agenten om me heen. Met een hond. Die hond gaat op zoek naar gespuis en er worden er dus ook wel een aantal personen uitgepikt. De politie is wel bezorgd om mij want ik sta als enige burger tussen een hele groep Belgische en Franse politiemannen. Ze proberen me langs de hond te krijgen zodat we kunnen genieten van warme koffie, maar die hond is te druk voor passanten.Dit hele tafereel duurt toch wel zo’n 20 minuten en ik sta met 2 cappuccino’s braaf te wachten tot dit voorbij is en stapje voor stapje komen we weer in de coupé waar Marieke zit. Eva en Parijs en politie, toch sterk dat dit weer gebeurt, is niet de eerste keer…Ach ja dat is weer een heel ander verhaal.

De aankomst in Parijs is meteen magisch. Die ander soort bouw, overal verlichting en gezelligheid in de kroegjes. Ik heb het zó gemist. Met onze zware weekendtassen lopen we in aardig tempo recht op ons hotel af. “We zijn er bijna!” We komen er aan na 30 minuten wandelen. Het lijkt wel een kroeg als we binnen komen. We scharrelen ons tussen alle mensen door. Sowieso die drukte weer heel apart om mee te maken na 2 jaar covid. Het hotel, geboekt door mij, is alleen helaas niet het hotel dat op ons gerekend heeft. Het is dus de foute dependance. Amour i.p.v. L’amour. Oh my godddddd, serieus!? Met zware tas moeten we dus nog 1,5 km wandelen. Man wat ben ik blij als we er dan zijn. We drinken in het hotel nog een lekkere champagne. We hebben zin in een late night snack. Iets van olijven of een kipnugget. Marieke zegt, ‘zullen we dit nemen?!’ Joe zeg ik, geen idee waar ik ja tegen zeg. Na een tijd (duurt echt te lang) komen ze met 2 glaasjes bubbels en een bord  met……. lever! Marieke eet de ganse  ; ) lever helemaal op. Vond ze het lekker? Ik geloof het niet 😂 Ze had vooral heel veel honger..

De betreffende lever

We zijn moe en gaan naar bed. Morgen wordt een ‘hele volgepropte met leuke dingen dag’, dus we willen fit zijn. 

Vrijdag

We worden wakker om 7:45u. We doen lekker de hardloop schoentjes aan en gaan hardlopen. Tijdens deze run navigeert Marieke ons eerst naar de Matamata koffie, waar een toilet is, komt dat even goed uit voor mij, de cappu (met kappie binnen) smaakt erg lekker. We zetten onze run verder in richting de Seine. Langs de Seine rennen onder die enorme bruggen door voelt alsof we honderden jaren terug de tijd ingaan. Heel speciaal. Dan staan we ineens bij het huis van Emily in Paris. (Of ja ineens, Mariek heeft dus steeds haar phone vast voor de juiste richting, ik doe dat later op de step) We drinken er een heerlijke koffie en de beste croissant ever!

Matama koffie tijdens de run

Er staat een hele groep mensen bij het bekende bakkertje uit de serie, is dit zo’n trekpleister? Nee, dat blijkt toch mee te vallen. Het betreft namelijk een klas die daarna doorloopt. 

Overal maken we foto’s of filmpjes van want broer Luuk heeft toegezegd om voor ons een film te maken van dit weekend. We zijn bij het Louvre. Een rennende Belg ziet ons klungelen en biedt aan om een foto te maken op het plein bij het Louvre. ‘Nou, mag het ook een filmpje zijn?’ vraagt Marieke. Hij kijkt verbaasd maar neemt dan de tijd voor ons en rent gelukkig niet weg met mijn net nieuwe iphone. 

We zien verder paleis Notre Dame, en Palais Royal. We rennen richting de Eifel toren. Kopen er voor de kindjes gekleurde kleine Eiffeltorens 5 stuks voor €5. Later, een stuk verderop worden diezelfde aangeboden 5 stuks voor €1,- haha dat hadden we kunnen weten, daar op die plek is alles duurder. 2 thee? Lekker! Dat is €10! Waaaaaat? Ik mors van schrik een euro aan thee over mijn vinger. We lachen er samen hartelijk om. Het is overigens heerlijk weer! Lekker bewegen met de zon op je kop.

Daarna zien we Arc de triomf, in de verte, een heel klein stukje want bomen houden de rest van het uitzicht tegen. We lopen in onze renoutfit warenhuis Le Bon Marche in. Lekker bezweet, werkt goed anti shopping dit, vaker doen! Maar genoeg prachtige items gezien en zonder een cent uitgegeven te hebben rennen we lekker weer naar buiten.

Als we eenmaal de 10 km hebben aangetikt ben ik er hé-le-maal klaar mee en pakken we een tier, wat een mega uitvinding op een step door de stad. Na een overheerlijke warme douche in het hotel zijn we klaar voor de rest van de dag. 

Twins on Tier Tour

We vinden de steps (Tier) erg leuk en handig. Echt heel goed dat dit kan. Soms even zoeken naar de parkings maar de app werkt heel duidelijk. En wat trekt zo’n ding hard op!! We pakken dan ook een tier richting Mont Martre. Over de casseien. Nog erger dan een powerplate. Ik word er echt een beetje misselijk van. Weg met dat ding. We kopen een gekleurde baret en ik leren handschoentjes, daar ben ik vooral later op de step enorm blij mee! Daar is de Sacre coeur! Wat een uitzicht, ‘Wat een prachtige hoogte verschillen heeft deze wereld’ hoor ik mezelf zeggen 😂 Marieke lacht om mijn opmerking en is natuurlijk alweer aan het filmen blijkt later.

Een muzikant zingt Ed Sheerans ‘thinkin out loud’ En dat moment is echt even als in een film. Wat een mooie plek, mooi gezongen muziek en inmens uitzicht. Ik ben hier al eens geweest maar toch ben ik weer zwaar onder de indruk. Blij dat Marieke dit moment heeft vast gelegd!

Op Mont martre zien we kunstenaars aan het werk. Een portret kost al gauw per hoofd 1,5u tijd. Die tijd hebben we nu niet. Terwijl we genieten van een crêpe bedenken we samen hoe we dit gaan doen. We besluiten voor de cartoon te gaan. Leuk om aan Luuk te geven. We beleven echt een geluksmomentje. Heerlijk sfeertje daar.

Marieke en Eva’s cartoon op Mont Martre

Hierna gaan we gauw kaartjes regelen voor Moulin Rouge, we kiezen de optie mét champagne, natuurlijk! Sjiek gekleed is een voorwaarde. Mariek is benieuwd of dat écht moet en gooit voor het loket haar been met sneaker in de lucht met de tekst ‘is dit ook goed?’ De gekleede man aan de andere kant moet lachen en doet haar na. Hilarisch beeld om te aanschouwen.

Het regent, maar ja, boejuhhhhh we zijn in Parijs!We gaan naar restaurant La Coupole, met step én een poncho. Ik eet voor het eerst oesters. Maar ben niet zo onder de indruk. Het smaakt niet heel anders dan het slijm wat ik de weken ervoor door COVID heb weg moeten slikken. Mariek eet halve kreeft en ik een overheerlijke steak. We drinken eerst bier, daarna witte wijn. Een lekker cappuchino na met een verrukkelijk dessert. De Profiteroles au Chocolate vinkt Mariekske daar af. ‘Om je vingers bij af te likken!’ klinkt t. 

De taxi pakken we daar recht voor de deur. We hebben een strakke planning en gaan in een rechte lijn naar Moulin Rouge. Eenmaal daar lopen we de grote rode showtrap af richting de zaal.

Een man in pak wijst ons een klein tafeltje met mooi zicht op het podium. Meteen krijgen we lekkere champagne erbij die meteen open wordt geplopt. Die plop hoor je vervolgens aan één stuk door zo voordat de show begint. We verbazen ons hoe ‘hutje mutje’ we er zitten in deze COVID tijd. En precies op dat moment wordt er nog een stelletje aan ons kleine tafeltje toegevoegd. Ok, niet ideaal maar whatever, wij zitten prima! Er speelt een bandje met zanger en zangeres om het publiek al een beetje op te warmen. Dan gaan de lampen uit en begint de Moulin Rouge show van Paris! Wow, zoveel knappe dansers en danseressen! Allemaal topless en blote billetjes in prachtige glitter stringen. (Wij willen die overigens ook en doen ons uiterste best om deze na de show te scoren in de merchandise. Maar helaas. Niet te krijgen.) Wow Wow Wow 1,5 uur lang. We kijken elkaar geregeld vol verbazing aan. En ik blijf me ook verwonderen over het feit dat er nog steeds  champagne uit onze fles komt. Wat een feest is dit. Een act met rolschaatsen, gespannen kijken we deze act af. Bang dat t mis gaat. Maar het gaat goed. Wat een professionals! Als er een act met slangen komt durven we even niet te kijken en focussen we ons even op de champagne. 

De rode molen op de gevel willen we na de show vastleggen met een selfie. We gaan op een verhoging staan waar lucht uit komt. Dat zorgt voor een Marilyn Monroe moment en dát hebben we natuurlijk even laten vastleggen door een omstander.

Marilyn Monroe effect

We wandelen terug naar hotel Amour en bij de kroeg  ‘Smiley’ tegenover het hotel, op een verwarmde bank, drinken we een Aperol Spritz. Hier genieten we echt na, van de show. Wat een topdag en wat een geweldig fantastische show.  Zou blij dat we dit hebben gedaan.

Zaterdagochtend… we hebben maar tot 12u!

Op de Tier gaan we al vroeg naar de Champs Elysee. Het is koud, ik ben zo blij met mijn aangekochte handschoenen. Onderweg zien we per toeval terwijl we stilstaan bij een stoplicht Centre Pompidou. We lopen een aantal honderd meters op de Champs Elysee en nemen een koffie en croissant buiten op een nog leeg terras. In een klein warenhuisketen kopen we nog wat kleine items voor het thuisfront.

We besluiten een taxi te pakken naar la Fayette. De taxi chauffeur maakt een praatje met ons, hij verontschuldigt zich voor zijn accent.. Kijk, daar woont Macron, hij wijst ons een huis, aan de Champs Elysee. Even zwaaien naar de Eifel toren en Louvre. Oh Place de la Concorde. Aaah daar Place de Madeline. Hij is echt trots op zijn stad en wil ons alles vanuit de auto laten zien. Mooi! ‘Gaan jullie lekker shoppen vraagt de taxi chauffeur?’ Maar we gooien onze plannen om. Toch maar naar ons eigen buurtje, de Thalys gaat al over 2u! Scheelt ons ook een eurootje of 200.. Okeee onze taxi driver is even van het padje door onze onverwachte verandering maar past zich snel aan aan onze wens en zet koers in naar hotel Amour.

In ons buurtje halen we een koffie Mariette en boontjes voor onze mannen thuis. Natuurlijk cappu to go en we halen quiche als lunch voor in de trein. Met nog een echte Franse croissant. Om het af te leren. Man, wat zijn die lekker! We scoren allebei nog een heel leuk vest. 

In de hotelkamer hebben we nog 15 min tijd. De eerste ‘on ingevulde’ minuten van deze trip. We proberen met een timelapse filmpje een nacht na te bootsen maar hebben vooral veel lol. 

We gaan uitchecken. De betaling in het hotel klopt niet. Er staat dat we de eerste avond aan €60 hebben gebruikt…??Marieke legt uit dat we alleen 2 glazen bubbels hebben gehad. De dame past de factuur aan. Later in de taxi bedenken we dat die dure lever natuurlijk de kosten waren, oeps die hebben we dus niet betaald. Maar we praten het goed met de woorden dat deze niet te nassen was. 

Met de taxi gaan we naar het station en daar zijn we keurig op tijd. We shoppen nog wat kleine items voor de kindjes en stappen in de trein. 

Kneiter voldaan, en een beetje moe. We lachen om foto’s en filmpjes van de afgelopen dagen. De trein knalt lekker snel richting Aachen waar onze lieve Luuk ons komt ophalen. Wat een top ervaring, om nooit meer te vergeten. 

Onze top 3:

  • Moulin rouge 
  • De run en de steps
  • Mont martre en het uitzicht vanaf de Sacre Coeur.

Dus wij zijn letterlijk Parijs door gerend en hebben alles eruit gehaald wat erin zat tijdens deze 36 uur. Zo leuk om én sportief bezig te zijn én een leuke stad te ontdekken. En zoals ik hier boven al schrijf, het rennen is zoveel magischer op zo’n mooie plek! Op donderdag én vrijdag wel 30000 stappen gezet. Wat was het prachtig en fijn om te doen met Marieke. Hier kunnen we weer een tijdje op teren! Mariek dankjewel voor het navigeren, de lol en de enorme gezelligheid!! En gelukkig hebben we de foto’s nog : )

Hotel Amour

Ben je ook sportief?

Maar wil je meer bereiken door middel van krachttraining?

Check deze site..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.