Goede voornemens..

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een nieuw jaar betekent een nieuwe kans, frisse start. Een nieuwe kans om de beste versie van jezelf te worden.Bij de start van een nieuw jaar zie je dan ook dat mensen vaak goede voornemens hebben. Dit om hun gezondheid te verbeteren of een bepaald (sportief) doel te bereiken. De top 4 van goede voornemens is al jaren:

  1. Stoppen met roken
  2. Stoppen met alcohol
  3. Afvallen
  4. Meer sporten
  5. Minder druk maken

Maar hoe zorg je er nu voor dat diezelfde voornemens bij de aanvang van het jaar erna niet weer op je lijstje genoemd staan. Als in missie mislukt vorig jaar..

  • Maak realistische voornemens
  • Zorg voor inspirerende mensen om je heen die je zullen steunen
  • Besef dat elke stap richting je doel er weer eentje is en vier dit ook!
  • Doe het rustig aan, juist dit zal op de lange termijn beter vol te houden zijn
  • Als het tegenzit of het gaat even iets minder, ben dan niet te streng voor jezelf. Iedere volgende dag is weer een nieuwe dag om het op te pakken en verder te gaan richting je doel

Als jij je doelen echt heel graag wil behalen mijd dan (even) de mensen die zich hier negatief over uitlaten. In het begin gaat het namelijk lastig zijn om je vast te houden aan je doel. Je komt in de verleiding om terug te gaan naar oude patronen. Als iemand die dichtbij je staat dan ook nog op je inpraat met de woorden “dat het allemaal toch niet nodig is, en je bent toch goed zoals je bent”, dan zul je snel op een zwak moment denken: “Weet je wat? Laat maar zitten…!”

Pak het niet te rigoureus aan. Dat lijkt heel aantrekkelijk, maar op de lange termijn is dit niet vol te houden of niet meer leuk en dan krijg je ook een terugval en je ontwikkelt er negatieve gevoelens naast. Ga bijvoorbeeld niet dieeten maar vasten. Laat de ongezonde suikers en vetten staan. Dit is de meest gezonde manier om met een ander eetpatroon te werken aan een fittere versie van jezelf. Verander je daarbij ook nog iets aan je beweging, dan heb je pure winst te pakken.

Geef jezelf een weekend weg of iets anders waar je blij van word. Beloon jezelf als het gelukt is om de beste versie van jezelf te zijn. Maak foto’s en zet deze op de achtergrond van je telefoon of sport horloge zodat je een aantal keren per dag of week de herinnering hebt aan hoe goed jij bezig bent en hoe sterk jij bent.

Heb jij goede voornemens?

GA ERVOOR!

Word de beste versie van jezelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.